GWW-Infra

Digitaal meten staat aan de basis van ieder project in de GWW-sector. BDM werkt intensief samen met aannemers in de infrastructuur voor de aanleg van wegen, rotondes en civiele kunstwerken. Wij brengen de situatie in kaart met onze digitale meetapparatuur en werken de data op kantoor verder uit zodat de ontwerpers aan de slag kunnen met de nieuwe situatie. Ook tijdens de uitvoering blijven we actief betrokken.

Praktische toepassingen digitaal meten:

  • Nulmeting met behulp van GPS, 3D-scan of drone
  • Ontwerp maken in 2D en 3D
  • Freesplannen maken
  • Civil Engineering van SO tot UO
  • Visuele opnames
  • Revisiemeting conform NLCS of BGT

Onze disciplines in de GWW-Infra

Met onze nauwkeurige meetmethoden zijn we op velerlei gebied inzetbaar in de GWW-Infra sector. Van de bekende maatvoering tot revisiemetingen en het maken van 3D-machinebesturing op basis van GPS. Met onze slimme software kunnen de specialisten op kantoor de data omzetten naar een format dat werkbaar is voor de opdrachtgever.

Maatvoering

Bouwen start met de juiste maatvoering. Heldere digitale data als startpunt voor de lijnen in het werkveld.

Meer informatie

Landmeten & topo meten

Projectlocaties digitaal in kaart met de nieuwste meetmethoden zoals tachymeter en GPS.

Meer informatie

3D laserscannen & modelleren

Nieuwbouw of renovatie van gebouw, fabriek of object op basis van een uitgewerkt 3D-model. Wij brengen het snel én nauwkeurig in kaart.

Meer informatie

Drones

Situaties inmeten en inspecteren vanuit de lucht. Ook voor volumeberekeningen en landbouwadvies.

Meer informatie

Peilwerkzaamheden

Bodemhoogte in kaart via single beam echolood en handpeiling.

Meer informatie

Waterpassen

Hoge nauwkeurigheidsmetingen voor hoogtes. NAP-controles en monitoring.

Meer informatie

Monitoring & deformatiemetingen

BDM rapporteert zetting of verzakking van huizen, wegen en bijvoorbeeld damwanden of kunstwerken.

Meer informatie

Project in beeld

Project

De Broken Jug in Harlingen

Harlingen heeft een er onlangs een opmerkelijk nieuw herkenningspunt bij gekregen; de Broken Jug van de Amerikaanse kunstenaar Frank Stella. Een groots stalen kunstwerk, 14 meter hoog en maar liefst 45 ton zwaar. BDM heeft in opdracht van De Boer & De Groot civiele werken...


Opdrachtgever

De Boer & De Groot civiele werken

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

De kracht van onze samenwerking met BDM zit verweven in het DNA van beide bedrijven, we spreken duidelijk dezelfde taal.

Gerke Draaistra

Mannen van Staal

Lees verder Meer klantverhalen

BDM in GWW-Infra

Digitaal meten met GPS

BDM voert veel metingen uit met behulp van GPS. Denk aan grondwerkmetingen, kadastrale metingen en revisiemetingen. Een specialisme is het maken van Digitale Terrein Modellen (DTM). Die kunnen bestaan uit zowel natte als droge oppervlakken. De drone komt tot inzet om snel grote (of lastig toegankelijke) gebieden in te meten. Alle metingen die we doen, worden op kantoor omgezet tot een 3D-model. Daarmee kunnen we gemakkelijk volumes bepalen en dwars- en lengteprofielen genereren.

Hydrografie voor de GWW

Om te zorgen dat vaarwegen bevaarbaar blijven moeten waterwegen en havens periodiek ingemeten worden. Bij bagger- en landaanwinningsprojecten helpt BDM om de actuele situatie goed in beeld te brengen. We gebruiken hiervoor een eigen peilboot met echosounder en een GPS-ontvanger. Daarmee kunnen we tot op een centimeter nauwkeurig alle data verzamelen en er een locatie aan koppelen. De verkregen gegevens verwerken we in hydrografische kaarten en profielen voor verdere verwerking door onze opdrachtgevers.

Revisies en kadastrale metingen

Als een project klaar is, is het belangrijk om het bestaande kaartmateriaal digitaal aan te passen aan de nieuwe situatie. Deze zogenaamde revisiemetingen voert BDM uit voor aannemers, gemeenten, provincies en landelijke overheden. De revisiemetingen doen we volgens het NLCS, de Nederlandse CAD Standaard. Kadastrale metingen verrichten we volgens het Kadaster meetprotocol. Ontstaat er discussie over de ligging van een kadastrale lijn of perceelgrens? Dan kunnen wij voor u een controle uitvoeren. Wij meten conform het Kadaster protocol. We leveren we leveren onze meting aan bij het Kadaster, welke vervolgens de verwerking doet in het register. De perceelgrenzen zijn daarmee officieel vastgelegd.

3D-machinebesturing

Moderne technieken maken het mogelijk om machines aan te sturen via GPS. BDM levert de benodigde 3D-bestanden gebruiksklaar aan voor gebruik in de besturingssoftware van de machine. Die berekent voortdurend de positie van de bak en vergelijkt deze met de tekening. Zo wordt de machinist digitaal en uiterst nauwkeurig aangestuurd op positie, hoogte, breedte en diepte.

Vragen of advies nodig?

Anno de Jong

+31 6 5377 4223

Stuur mij een WhatsApp bericht

Offerte aanvragen Stel uw vraag

Onze kernwaarden

  • BETROUWBAAR
  • FLEXIBEL
  • KLANTGERICHT
  • INNOVATIEF
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie