Waterpassen

We werken voor waterpassen met een Trible DiNi 0.3, het meest nauwkeurige digitale waterpasinstrument voor de landmeter. Deze stelt ons in staat om over een grote afstand de hoogte over te brengen, en dat tot max. 0,3 millimeter nauwkeurig. De data is bruikbaar voor monitoring doeleinden. De NAP-bouten die we kunnen gebruiken als uitgangspunt worden 5-jaarlijks gecontroleerd door de beheerder (Rijkswaterstaat). Dit stelt ons in staat om metingen over een langere periode uit te voeren, bijvoorbeeld jaren in plaats van weken. Op basis van zeker drie bouten doen we steeds een gecontroleerde meting.

Onze waterpassing diensten

  • Hoogte naar project brengen
  • NAP bout netwerk meten
  • Nauwkeurige vaste hoogtes maken op de bouwplaats voor bijv. betonstort
  • Monitoring / deformatiemetingen

Waterpassing voor verschillende branches

BDM heeft door de jaren veel kennis opgedaan in de sectoren bouw, GWW en overheid. Elk project is uniek en vraagt een andere doelgerichte aanpak. Standaard leveren we eigenlijk altijd maatwerk. Het is daarbij de inzet om samen met de klant de meest efficiënte en betrouwbare oplossing te vinden.

Bouw

Maatvoering vanuit een BIM-model voor bijvoorbeeld bouwwerken en het uitzetten van bouwkavels. Van particulier tot projectontwikkelaar.

Meer informatie

GWW-Infra

Nulmeting, Ontwerp en Revisie volgens NLCS. 3D-modellering en machinebesturing.

Meer informatie

Overheid

Digitale data voor gebiedsontwikkeling zoals wegen en bruggen. Ook verzorgen we deformatiemetingen en revisies.

Meer informatie

Project in beeld

Project

Watersnijmachine uitlijnen

Een ultiem nauwkeurige klus, zo omschreef Bloemhof Bolsward de opdracht om een recent aangeschafte watersnijmachine uit te lijnen. Met onze Leica Absolute Tracker AT960 durfden we die uitdaging wel aan. Deze lasertracker heeft namelijk een indrukwekkende maximale nauwkeurigheid...


Opdrachtgever

Bloemhof Bolsward

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

De kracht van onze samenwerking met BDM zit verweven in het DNA van beide bedrijven, we spreken duidelijk dezelfde taal.

Gerke Draaistra

Mannen van Staal

Lees verder Meer klantverhalen

Waterpassing bij BDM

Nauwkeurige hoogtemeting

Een waterpassing wordt geadviseerd wanneer er een hoge nauwkeurigheid in de z-richting (hoogte) wordt vereist. Ons waterpasinstrument is zeer nauwkeurig, tot max 0.3 mm. Eén persoon bedient het instrument en de ander draagt zorg voor de baak. Tegenwoordig wordt de baak digitaal afgelezen via een barcode op de zogenoemde invarbaak. Meten met de invarbaak is nauwkeuriger en het voorkomt fouten.

Voorbeelden inzet waterpasinstrument

  • Een vaste hoogte naar een kunstwerk (brug of sluis) brengen vanaf een bekende Rijkswaterstaat bout.
  • Het aanbrengen van lokale bouwpeilen/ meterpeilen bij projecten.
  • Nauwkeurige hoogtemonitoring/ deformatie tijdens werkzaamheden binnen het invloedgebied van het object, zoals heien, trillen en graven. Hiermee kan een eventueel zettingsverloop als gevolg van de werkzaamheden worden vastgelegd.

Vragen over Waterpassen?

Anno de Jong

+31 6 5377 4223

Stuur mij een WhatsApp bericht

Offerte aanvragen Stel uw vraag
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie