Advies & begeleiding

BDM heeft door de jaren veel kennis opgedaan. Als team willen we die ervaring graag inzetten op uitdagend projecten. BDM’ers denken in oplossingen, dit kenmerkt dan ook onze aanpak. Innovatie is een van de kernwaarden; hoe kan een proces nog beter, nog sneller of nog handiger zonder de praktijk uit het oog te verliezen. Belangrijke randvoorwaarden zijn de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Uiteraard moet daarbij ook het kostenplaatje kloppen. We doen zowel vanuit Bolsward als ‘on site’ projectbegeleiding op het vlak van maatvoering. De looptijd varieert van enkele dagen tot zelfs meerdere jaren. Elk project is uniek en krijgt bij ons zijn eigen ‘praktische’ aanpak.

Advies & begeleiding bij BDM

  • Bouwprojecten ‘on site’
  • Infraprojecten ‘on site’
  • Maken ontwerpmodellen 3D machinebesturing
  • Begeleiding machinisten 3D machinebesturing
  • Opstellen maatvoeringplan / monitoringsplan
  • Specials, bijvoorbeeld controlewerk grote staalconstructies

Advies & begeleiding voor verschillende branches

Voor grote bouwprojecten, zowel industrie als woningbouw, infra en civieltechnische werken, leveren wij maatvoerders die on site het bouwteam ondersteunen met maatvoering en tekenwerk. Ook het controleren van aangeleverd tekenwerk behoort tot de mogelijkheden. Opdrachtgevers kiezen voor ons om de betrouwbaarheid en de mate waarin we ze ontzorgen op het gebied van maatvoering/ landmeten.

Bouw

Maatvoering vanuit een BIM-model voor bijvoorbeeld bouwwerken en het uitzetten van bouwkavels. Van particulier tot projectontwikkelaar.

Meer informatie

Industrie

Uitlijnen en stellen van machines, inscannen machineonderdelen of zelfs een complete fabriek.

Meer informatie

GWW-Infra

Nulmeting, Ontwerp en Revisie volgens NLCS. 3D-modellering en machinebesturing.

Meer informatie

Maritiem

3D-laserscannen voor refit of verlenging. Ook doen we clash detecties.

Meer informatie

Solar

Locaties en obstakels inmeten via drones (warmtebeeldcamera) voor maximaal rendement.

Meer informatie

Overheid

Digitale data voor gebiedsontwikkeling zoals wegen en bruggen. Ook verzorgen we deformatiemetingen en revisies.

Meer informatie

Project in beeld

Project

Floriade Expo Almere

In opdracht van Dura Vermeer heeft BDM meegewerkt aan de realisatie van deze wereldtentoonstelling. Onze bijdrage zat in het uitzetten en inmeten van alle ondergrondse en bovengrondse infrastructurele werken. Het vastleggen van de maatvoering van civiele kunstwerken, visuele...


Opdrachtgever

Dura Vermeer

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

De kracht van onze samenwerking met BDM zit verweven in het DNA van beide bedrijven, we spreken duidelijk dezelfde taal.

Gerke Draaistra

Mannen van Staal

Lees verder Meer klantverhalen

Advies & begeleiding bij BDM

Modernste apparatuur

Onze maatvoerders / landmeters zijn standaard uitgerust met een laptop met de benodigde software t.b.v. voorbereidingswerkzaamheden en verwerkingen. GPS voor werkzaamheden op RD-coördinaat en ten opzichte van NAP. Een Total Station voor werkzaamheden waar een hoge onderlinge nauwkeurigheid wordt vereist of waar GPS niet kan worden ingezet, bijvoorbeeld inpandig of in een gebied met veel obstakels zoals bomen en gebouwen.

Bijzondere opdrachten

Specials zoals grote stalen constructies kunnen in segmenten worden gebouwd, wij kunnen de maatvoering van deze segmenten controleren ten opzichte van elkaar en in het geheel. Omdat we beschikken over zowel Total Stations, 3D scanners en een lasertracker kan deze controle in verschillende gradaties van 1 mm tot 0.015 mm nauwkeurigheid worden gedaan.

3D-besturing

Voor de nog altijd groeiende vloot aan 3D-gestuurde machines is er in toenemende mate behoefte aan 3D-modellen. Wij kunnen de 3D-modellen op afstand op de machine zetten. Desgewenst begeleiden we de machinisten bij het gebruikt van het systeem. Door de jarenlange ervaring is het actief ondersteunen van machinisten ‘part of the job’ voor BDM.

Vragen over Advies en begeleiding?

Anno de Jong

+31 6 5377 4223

Offerte aanvragen Stel uw vraag
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie