Bouw

Maatvoering is essentieel voor ieder project. Nieuwbouw of renovatie. Bij de bouw van een woning of bedrijfspand meet BDM de bestaande situatie in en daar wordt de nieuwbouw op ingepast. Als de ontwerpfase nog moet beginnen kan onze opdrachtgever zijn ontwerp maken met onze inmeting als basis onderlegger. Ook tijdens en na de bouw kunnen we van meerwaarde zijn.

Denk aan het digitaal uitzetten van de funderingen, staalconstructies, casco en het doen van controlemetingen op de bouwplaats. Een ‘as-built-meting’ geeft houvast bij een oplevering. Bestaat er risico op verzakking dan doen we periodiek deformatiemetingen om mogelijke veranderingen in kaart te brengen.

Praktische toepassingen digitaal meten voor de bouw:

  • Inpassen in bestaande situatie
  • Inspectie zonnepanelen met een drone
  • Kadastrale inmetingen
  • Inmeten paalmisstanden
  • Inmeten as-built gegevens, uitwerken BIM-Model in 2D en 3D
  • Uitzetten grondwerk, fundering, casco, installatiewerk, ankers, ook direct vanuit 3D model of IFC

Onze disciplines in de bouw

Zo’n vijftig procent van onze opdrachten komt uit de bouwsector. Het accent ligt daarbij op maatvoering en 3D-scannen. Bij nieuwbouw beginnen we met de positionering in het veld. Daarna volgt het uitzetten van het grondwerk, de heipalen en de fundering. Vanuit ons kennisveld hebben we een belangrijke adviserende rol richting alle betrokken partijen.

Maatvoering

Bouwen start met de juiste maatvoering. Heldere digitale data als startpunt voor de lijnen in het werkveld.

Meer informatie

Landmeten & topo meten

Projectlocaties digitaal in kaart met de nieuwste meetmethoden zoals tachymeter en GPS.

Meer informatie

3D laserscannen & modelleren

Nieuwbouw of renovatie van gebouw, fabriek of object op basis van een uitgewerkt 3D-model. Wij brengen het snel én nauwkeurig in kaart.

Meer informatie

Drones

Situaties inmeten en inspecteren vanuit de lucht. Ook voor volumeberekeningen en landbouwadvies.

Meer informatie

Waterpassen

Hoge nauwkeurigheidsmetingen voor hoogtes. NAP-controles en monitoring.

Meer informatie

Monitoring & deformatiemetingen

BDM rapporteert zetting of verzakking van huizen, wegen en bijvoorbeeld damwanden of kunstwerken.

Meer informatie

Project in beeld

Project

Floriade Expo Almere

In opdracht van Dura Vermeer heeft BDM meegewerkt aan de realisatie van deze wereldtentoonstelling. Onze bijdrage zat in het uitzetten en inmeten van alle ondergrondse en bovengrondse infrastructurele werken. Het vastleggen van de maatvoering van civiele kunstwerken, visuele...


Opdrachtgever

Dura Vermeer

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

De kracht van onze samenwerking met BDM zit verweven in het DNA van beide bedrijven, we spreken duidelijk dezelfde taal.

Gerke Draaistra

Mannen van Staal

Lees verder Meer klantverhalen

BDM in de bouw

Maatvoering in de bouw

Doelgericht en efficiënt bouwen begint met een gedetailleerde maatvoering. Het voorkomt fouten en helpt onnodige kosten te voorkomen. BDM is inzetbaar voor opdrachten in de woningbouw en utiliteitsbouw. Nadat we de bestaande situatie in beeld gebracht hebben, kunnen we ook tijdens de verdere uitvoering en realisatie van meerwaarde zijn. Denk aan het digitaal uitzetten van de funderingen en het doen van controlemetingen op de bouwplaats. Een ‘as-built-meting’ geeft zekerheid als de oplevering nadert.

Bestaat er risico op verzakking dan doen we desgewenst verschillende deformatiemetingen. Scheefstand is ongewenst in deze sector, met behulp van een Total Station-meting stellen we vast of bijvoorbeeld gevels, damwanden of kademuren recht staan of wat het verloop is. Voor bouwbedrijven en bijvoorbeeld aannemers en ingenieursbureaus verzorgen we hoogtemetingen in de openbare ruimte, de bekendste zijn NAP-peilmerkcontroles aan de hand van peilmerken van Rijkswaterstaat.

3D-laserscanning in de bouw

3D-laserscannen is van meerwaarde voor beheer, renovatie of het doen van aanpassingen aan bestaande objecten en gebouwen. De nauwkeurigheid is uitzonderlijk hoog, tot op de millimeter is letterlijk haalbaar! In combinatie met andere technieken zoals drones zijn de toepassingsmogelijkheden groot. Waar de laserscanner niet kan komen maakt de drone het beeld compleet, denk aan grote hoogtes. De laserscanner wordt vaak in combinatie met maatvoering ingezet. BDM wordt ingezet bij nieuwbouw, verbouw en renovatie. Op kantoor kan alle data vervolgens worden ingelezen in bijvoorbeeld Autocad/Revit. Alternatief kan dit geïntegreerd worden in een 3D Bouw Informatie Model (kortweg BIM). Zo krijgt de opdrachtgever zeer gedetailleerde informatie over afstanden, hoogtes en volumes. Fotomateriaal van de drone is een waardevolle extra om de actuele situatie visueel te onderbouwen.

Zonnepanelen plaatsen en inspecteren

Wilt u zonnepanelen plaatsen? Een juiste plaatsing is essentieel voor het beste rendement. Met een drone brengen we de locatie en alle obstakels namelijk vliegensvlug in beeld. Zo weet u waar zon en dus de schaduw zit. Ook geven we antwoord op de vraag hoeveel panelen u kunt plaatsen. Ook voor de inspectie van geplaatste panelen is de drone ideaal.

Altijd betrokken

BDM is van meerwaarde vanaf de beginfase van de bouw tot de oplevering en de inspectie. We helpen u bij het uitzetten van het grondwerk, het palenplan en de funderingen. Maar ook tijdens de bouw en daarna blijven we actief betrokken. Bij grote projecten kan een van onze mensen permanent op locatie zijn. Nieuwsgierig naar onze werkwijze, neem dan eens vrijblijvend contact op.

Vragen of advies nodig?

Anno de Jong

+31 6 5377 4223

Offerte aanvragen Stel uw vraag

Onze kernwaarden

  • BETROUWBAAR
  • FLEXIBEL
  • KLANTGERICHT
  • INNOVATIEF
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie