Landmeten & topo meten

Landmeten brengt verschillende van onze gereedschappen en vaardigheden bijeen en is daarmee een van onze meest boeiende disciplines. Het werk wordt niet alleen in het veld gedaan maar ook op kantoor voor het verwerken van de landmeetkundige data tot bruikbare zogenaamde geo-data. Alle coördinaten worden vastgelegd aan de hand van positie en hoogte (x-y-z), de Total Station, GPS of waterpas instrumenten komen daarbij tot inzet.

Wilt u liever alles in beeld, dan leveren we een pointcloud, ingewonnen met 3D laserscanner of drone. De landmeters van BDM werken in de sectoren Bouw, GWW-infra en Industrie en verzorgen vooral basisregistraties (BGT en BAG), civiele metingen, revisiemetingen en DTM-metingen.

Onze landmeting diensten

  • Civiele metingen
  • Revisiemetingen
  • Situatie en hoogtemeting
  • DTM meting
  • Basisregistraties, BGT en BAG
  • Volumemeting

Landmeting voor verschillende branches

Onze landmeters voeren werkzaamheden uit voor opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw, waterschappen, gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat. Veelal is er een aannemer of ingenieursbureau bij betrokken. BDM heeft ervaring in alle bekende landelijke basisregistraties zoals BGT en BAG, we kennen het registratiesysteem van onze klanten en sluiten hier naadloos op aan.

Bouw

Maatvoering vanuit een BIM-model voor bijvoorbeeld bouwwerken en het uitzetten van bouwkavels. Van particulier tot projectontwikkelaar.

Meer informatie

GWW-Infra

Nulmeting, Ontwerp en Revisie volgens NLCS. 3D-modellering en machinebesturing.

Meer informatie

Overheid

Digitale data voor gebiedsontwikkeling zoals wegen en bruggen. Ook verzorgen we deformatiemetingen en revisies.

Meer informatie

Project in beeld

Project

Floriade Expo Almere

In opdracht van Dura Vermeer heeft BDM meegewerkt aan de realisatie van deze wereldtentoonstelling. Onze bijdrage zat in het uitzetten en inmeten van alle ondergrondse en bovengrondse infrastructurele werken. Het vastleggen van de maatvoering van civiele kunstwerken, visuele...


Opdrachtgever

Dura Vermeer

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

De kracht van onze samenwerking met BDM zit verweven in het DNA van beide bedrijven, we spreken duidelijk dezelfde taal.

Gerke Draaistra

Mannen van Staal

Lees verder Meer klantverhalen

Landmeting bij BDM

Situatiemeting

Bouwplannen beginnen met een nauwkeurige opname van de bestaande situatie. BDM zet hiervoor de modernste digitale middelen in, aangevuld met de jarenlange ervaring in terreinmetingen. Alle data van het aangewezen gebied, inclusief de inrichting, wordt door ons in kaart gebracht. Putten, stoepen, wegen, verlichting en begroeiing worden daarbij meegenomen. Een hoogtemeting, hoogteverschillen tussen vaste punten in het landschap, kan onderdeel zijn van ons werk. Onze digitale output bevat de gewenste lijnen, objecten en hoogte-informatie, precies zoals de klant het wenst. Naast (lokale) overheden werken we veel voor ingenieursbureaus.

Basisregistraties voor de overheid

Veel publieke instanties in Nederland werken vanuit officiële databanken, de zogenaamde basisregistraties, deze worden verstrekt vanuit de overheid. BDM verzorgt voor haar opdrachtgevers deze vier standaarden; BAG – Basisregistraties Adressen en Gebouwen, BRT – Basisregistratie Topografie, BRK – Basisregistratie Kadaster en BGT – Basisregistratie Grootschalige Topografie.

Revisiemetingen

Hierbij brengen we na de uitvoering van werkzaamheden de nieuwe situatie in kaart. In ons vak worden termen als as-built en revisietekeningen ook gebruikt. Doel is de oude en de nieuwe situatie van met name infrastructurele werken digitaal te vergelijken als onderdeel van een opleverdossier. Tegelijk kan een revisiemeting de basis zijn voor toekomstige projecten.

Digitaal terreinmodel (DTM) en volumemetingen

Zeker weten dat een nieuw ontwerp goed past in de huidige situatie, dan is een digitale terreinmeting de perfecte basis. Dit model brengt het aardoppervlakte zeer nauwkeurig, tot zo’n 5 mm, en driedimensionaal in beeld. Dat is ook nog eens inclusief alle aanwezige objecten. Het terrein kan bestaan uit een droog én een nat oppervlak. De uitwerking is een fraaie pointcloud. Grondhoeveelheden meten geeft inzicht in de grootte van het project, we maken deze visueel in 3D-modellen, aangevuld met technische tekeningen vanuit Autocad. Kortom DTM via BDM is de basis van elk project!

Modernste apparatuur

Onze specialisten hanteren de nieuwste methoden en hebben de beschikking over zorgvuldig gekalibreerde apparatuur. Bekend zijn de Total station en GPS. Mobile mapping, drone en laserscanner vormen vandaag de dag een waardevolle aanvulling. De keuze wordt bepaald door de situatie en de doelstellingen zoals die zijn besproken met de klant.

Vragen over Landmeten / Topo meten?

Anno de Jong

+31 6 5377 4223

Stuur mij een WhatsApp bericht

Offerte aanvragen Stel uw vraag
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie