Monitoring & deformatiemetingen

Voor overheid, industrie en betrokken partijen in infrastructurele werken doen we veel monitoring; regelmatige metingen om veranderingen vast te leggen. Dit kan zowel in 3D (xyz), 2D (xy) of zelfs 1D (z). Het startpunt is altijd een zorgvuldig gecontroleerde nulmeting. Er mag in ons vak over een jaar geen twijfel ontstaan. Als de nul-situatie goed is vastgelegd (zie waterpassen), kan er begonnen worden met de periodieke deformatiemetingen. Voorbeelden zijn bouwprojecten waarbij er een risico is dat naastgelegen belending kan verzakking. Of nieuwbouw waarbij nog zetting kan optreden. Ook voor kunstwerken is het nuttig.

Onze monitoring werkzaamheden

  • Gebouwen
  • Kunstwerken
  • Zakbakens

Monitoring en deformatiemetingen voor verschillende branches

Gebouwen, kunstwerken, bruggen duikers, stuwen en zo meer kunnen verzakken. Hierdoor kan schade ontstaan en/of is er risico op onveilige situaties. Particulieren, bedrijven, semioverheden en overheden vragen ons hiervoor monitoringen en deformatiemetingen op te zetten.

Bouw

Maatvoering vanuit een BIM-model voor bijvoorbeeld bouwwerken en het uitzetten van bouwkavels. Van particulier tot projectontwikkelaar.

Meer informatie

GWW-Infra

Nulmeting, Ontwerp en Revisie volgens NLCS. 3D-modellering en machinebesturing.

Meer informatie

Industrie

Uitlijnen en stellen van machines, inscannen machineonderdelen of zelfs een complete fabriek.

Meer informatie

Project in beeld

Project

Molen Rijn en Zon

Voor Van Reeuwijk Bouwmeester heeft BDM de Utrechtse molen ‘Rijn en Zon’ ingemeten. Doel hiervan was om het huidige bordes, bij een molen stelling genaamd, in te meten. De bestaande stelling was van hout en nodig aan vervanging toe. Het nieuwe bordes is van staal, gelijk het...


Opdrachtgever

Van Reeuwijk Bouwmeester Arum

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

De kracht van onze samenwerking met BDM zit verweven in het DNA van beide bedrijven, we spreken duidelijk dezelfde taal.

Gerke Draaistra

Mannen van Staal

Lees verder Meer klantverhalen

Monitoringswerkzaamheden bij BDM

Invulling volgt

Vragen over Monitoring / deformatie metingen?

Anne Dirk Bakker

+31 6 2386 4654

Offerte aanvragen Stel uw vraag