Industrie

Voor de industrie doen we de metingen van machineonderdelen, productielijnen of complete fabrieken. Voor nieuwbouw of het plaatsen van een nieuw onderdeel in een bestaande machinelijn. In een meetplan worden vooraf en in samenspraak met de opdrachtgever alle kritische onderdelen vastgelegd zodat het 3D model de gewenste detaillering krijgt. Om antwoord te geven op de vraag ‘past het nu echt’ kan BDM een controlemeting uitvoeren.

Praktische toepassingen digitaal meten:

  • 2D of 3D inmeting
  • Clash-check
  • Controlemeting in productieproces
  • Maatvoering on site
  • Rapportage

Onze disciplines in de industrie

Met onze dienstverlening leveren we een onmisbare bijdrage aan de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. De techniek van laserscanning is bruikbaar voor het maken van digitale werktekeningen. Wilt u nog nauwkeuriger meten, dan zetten we de lasertracker in.

Maatvoering

Bouwen start met de juiste maatvoering. Heldere digitale data als startpunt voor de lijnen in het werkveld.

Meer informatie

3D laserscannen & modelleren

Nieuwbouw of renovatie van gebouw, fabriek of object op basis van een uitgewerkt 3D-model. Wij brengen het snel én nauwkeurig in kaart.

Meer informatie

Lasertracker

Complete oplossingen met zeer hoge precisie. Via tastend meten en scannen kunnen we het object tot in het kleinste detail in kaart brengen.

Meer informatie

Drones

Situaties inmeten en inspecteren vanuit de lucht. Ook voor volumeberekeningen en landbouwadvies.

Meer informatie

Monitoring & deformatiemetingen

BDM rapporteert zetting of verzakking van huizen, wegen en bijvoorbeeld damwanden of kunstwerken.

Meer informatie

Project in beeld

Project

3D-model Tractor

Onze opdrachtgever, Bos Konstruktie- en Machinebouw BV uit Bolsward, heeft als specialisatie de bouw van multifunctionele armen voor tractoren. Maatwerk dat vraagt om nauwkeurigheid. Bos ontwerpt volledig digitaal maar beschikte niet over een 3D-model van deze tractor. Daarom...


Opdrachtgever

Bos Konstruktie- en Machinebouw BV

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

De kracht van onze samenwerking met BDM zit verweven in het DNA van beide bedrijven, we spreken duidelijk dezelfde taal.

Gerke Draaistra

Mannen van Staal

Lees verder Meer klantverhalen

BDM in de industrie

Maatvoering voor de industrie

BDM komt tot inzet bij nieuwbouw, het plaatsen van een machinelijn of bijvoorbeeld een interne verbouwing. Met onze maatvoering diensten leveren we een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. Zo kunnen we snel antwoord geven op de vraag ‘past het nu echt’ door het uitvoeren van een controlemeting. Zo wordt stilstand tot het minimum beperkt. Nieuwe machines lijnen we uit door exact aan te geven waar de verankering geplaatst moet worden. Om te bepalen of de ondergrond volstrekt vlak is kunnen we een vlakheids- en scheefstandmeting doen. Zo heeft u een goede basis om mee te werken.

Laserscanning voor digitale werkbestanden

Met ons instrumentarium hebben we voor vrijwel elk object op iedere locatie een digitale meetoplossing. In de industrie is er van de oude situatie niet altijd een actuele digitale tekening beschikbaar, hier kan BDM dan een rol in spelen. Vaak zijn er van machineonderdelen nog geen digitale werktekeningen beschikbaar. We scannen dan het oude onderdeel in zodat een nieuwe of verbeterde versie gemaakt kan worden naar het digitale voorbeeld. Wat het oog kan zien, kunnen we digitaliseren! Onze werkzaamheden vragen weinig tijd en hebben geen of slechts weinig impact op de omgeving. Laserscanning wordt ook veel toegepast in de maritieme sector.

Lasertracking tot op 0.015 mm nauwkeurig

Lasertracking wordt in de industrie vooral ingezet voor het uitlijnen en waterpas zetten van machines, procesbanden en productielijnen. Ook kunnen we producten meten als controlemiddel op de oorspronkelijke tekeningen, de bevindingen worden verwerkt in een afwijkrapport. Door de LAS scanner te koppelen aan de lasertracker kunnen we objecten tot wel 0.1 mm nauwkeurig inscannen. Dat model kan toeleveranciers weer helpen om perfect passende accessoires te maken. Onze kennis van digitaal meten wordt ook veel gevraagd in de auto-industrie en de scheepsbouw.

Vragen of advies nodig?

Rein Brandsma

+31 6 2473 8858

Stuur mij een WhatsApp bericht

Offerte aanvragen Stel uw vraag

Onze kernwaarden

  • BETROUWBAAR
  • FLEXIBEL
  • KLANTGERICHT
  • INNOVATIEF
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie