LayoutPrinter

Als een van de eersten in Europa maakt BDM de LayoutPrinter® beschikbaar voor ondernemers in de bouw en aanverwante sectoren. Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Deze innovatie betekent een revolutie als het gaat om nauwkeurig en efficiënt werken. Het risico op vertraging bij de faalkosten van nieuwe projecten wordt namelijk sterk verkleind.

LayoutPrinter toepassingen

 • Uitzetten bouwprojecten
 • Inrichting magazijnen en winkels
 • Uitzetten machinelijnen of mallen
 • Standbouw en evenementenbranche
 • Kantoor- en woninginrichting
 • En zo nog veel meer

Tekening klaar, Printen maar!

Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert

Voor alle sectoren

De LayoutPrinter® werkt met een nauwkeurigheid van 3 mm en kan direct op allerlei ondergronden printen. Zowel buiten als binnen, permanent of semi-permanent voor projecten met een tijdelijk karakter. De inzet van een machine maakt het werken comfortabeler en sneller.

Handwerk wordt overbodig en deze innovatieve techniek geeft nieuwe kansen als het gaat om de detaillering van tekeningen. Zo wordt het voor het eerst aantrekkelijk om de lay-out van een project uit te besteden aan een slimme robot.

Het uitzetten van casco’s, installatiewerk en bijvoorbeeld nieuwe machinelijnen is een belangrijke toepassing. Gelijk het uittekenen van de inrichting van magazijnen en winkels. Voor de standbouw en evenementenbranche zijn er eveneens interessante toepassingsmogelijkheden. Kleinschaliger kan zeker ook, denk aan kantoor- en woninginrichting. De mogelijkheden zijn eindeloos! BDM denkt graag mee in de toepassingsmogelijkheden voor uw onderneming.

De LayoutPrinter® is naadloos in te passen in de bestaande workflow en zal serieuze productiviteits voordelen opleveren!

Rein Brandsma

BDM - Brandsma Digitaal Meten

Bekijk onze folder

Alles wat je moet weten

Demonstratie aanvragen

Ervaar de mogelijkheden

Vrijblijvend adviesgesprek

Bij u op locatie of bij BDM

LayoutPrinter in beeld

Efficiëntie (bouw)projecten

De LayoutPrinter® werkt samen met een Total Station voor de positiebepaling. BDM als specialist in digitaal meten heeft veel ervaring met deze technieken. De LayoutPrinter® is daarmee een geweldige uitbreiding op ons digitale dienstenpakket.

Vanaf nu kunnen we helpen om constructietekeningen rechtstreeks op de projectlocatie te printen. Uiterst nauwkeurig en met extra detail. Wanden, deuren, stopcontacten, luchtsystemen, rookmelders, alles kan vooraf keurig uitgetekend worden. De printrobot werkt ook nog eens vele malen sneller dan handmatig uitzetten.

Zo wordt de kans op fouten sterk verkleind en kan het project met meer zekerheid volgens planning worden opgeleverd!

Voordelen LayoutPrinter

 • Print volledige lay-outs, inclusief bogen, cirkels en tekst
 • Foutgevoeligheid is minimaal
 • Werkt tot 10 keer sneller dan handmatig uitzetten
 • Print specifieke instructies voor bouwpersoneel
 • Geschikt voor vele ondergronden
 • Slimme investering in continuïteit
 • Faalkosten worden sterk gereduceerd
 • Arbo-technisch duurzaam verantwoord

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de LayoutPrinter?

Bedrijven in de bouwsector zijn traditioneel veel tijd kwijt aan het accuraat overnemen van bouwtekeningen op de werkvloer. Vaak wordt alleen de hoofdmaatvoering uitgezet en moet de timmerman of onderaannemers zelf de details maatvoeren. Naast dat dit arbo-technisch lastig handwerk is, is de kans op fouten groot. Men moet goed kunnen tekening lezen en er staat vaak tijdsdruk op. Met de inzet van de LayoutPrinter voorkom je deze fouten. Tel daarbij de kosten op voor herstelwerk en ook indirecte kosten zoals het uitlopen van de planning of het langer inhuren van een kraan. De investering kan daarom al snel terug verdiend worden.

Wat kan er zoal geprint worden aan extra informatie?

Met deze nieuwe techniek kunnen we volledige CAD-tekening op de vloer van uw volgende project printen. Dus niet alleen meer cascopunten / binnenwanden zoals nu meestal het geval is. Naast lijnen, vormen en symbolen kunnen er nu ook de stopcontacten, deuren, luchtsystemen, rookmelders etc. afgetekend worden. De tekening kan bovendien worden verrijkt met tekstuele uitleg voor extra informatie. Met veel verschillende (soms buitenlandse) partijen op de werkvloer is dat een belangrijk winstpunt in de communicatie

Voor welke sectoren is de LayoutPrinter geschikt?

De LayoutPriner is toepasbaar voor vele sectoren! Het uitzetten van casco’s, installatiewerk en bijvoorbeeld nieuwe machinelijnen is een belangrijke toepassing. Gelijk het uittekenen van de inrichting van magazijnen en winkels. Voor de standbouw en evenementenbranche zijn er eveneens interessante toepassingsmogelijkheden. Kleinschaliger kan zeker ook, denk aan kantoor- en woninginrichting. De mogelijkheden zijn eindeloos! BDM denkt graag mee in de toepassingsmogelijkheden voor uw onderneming.

Hoe gaat de LayoutPrinter ons kosten besparen?

Bedrijven in de bouwsector zijn traditioneel veel tijd kwijt aan het accuraat overnemen van bouwtekeningen op de werkvloer. In de meeste gevallen is dat nu nog arbo-technisch lastig handwerk. Met de inzet van de LayoutPrinter zal het uitzetten van projecten vele malen sneller gaan. De winst zit hem verder niet alleen in de tijd maar ook in het voorkomen van fouten die bij de handmatige variant regelmatig worden gemaakt. Tel daarbij de beperkte informatie die handmatig uitzetten met zich meebrengt en u begrijpt dat projecten daarom al snel – kostbare vertragingen oplopen.

Hoe kan de LayoutPrinter helpen om kosten te beheersen?

Het beheersen van projectkosten is een aanzienlijke uitdaging voor ondernemers in de bouwsector. Met de inzet van deze LayoutPrinter geven we aannemers een geweldige tool om meerkosten als gevolg van fouten te verminderen en het uitzetten van projecten slim te automatiseren. De nauwkeurigheid van de robot helpt bij het maken van gedetailleerde lay-outs die makkelijker leesbaar zijn voor medewerkers op de bouw. Hierdoor wordt er zowel wel in tijd als in middelen bespaard.

Zie ook de vraag en antwoord hierboven voor een nadere toelichting over het besparen van kosten door de inzet van onze LayoutPrinter.

Welke ondergronden zijn geschikt?

De LayoutPrinter is geschikt voor de meest voorkomende ondergronden. De inkt wordt afgestemd op het gebruiksdoel. Bij gebruik buiten voor permanente bouwprojecten kiezen we een inkt die juist niet snel vervaagt*.

*deze inkt is wenslijk maar nog niet beschikbaar BDM is met LEICA & HP in overleg hierover

Wat is de meerwaarde van BDM?

Onze specialisten in digitaal meten zijn vertrouwd met het werken met de nieuwste technieken. Voor de locatiebepaling werkt de LayoutPrinter samen met een Total Station. BDM werkt dagelijks met deze technieken en heeft hierin ruim 15 jaar ervaring. De kosten voor onze inzet zullen door aannemers terugverdiend worden in tijdswinst, minder oponthoud en extra efficiëntie op de bouwplaats.

Maakt de LayoutPrinter het werken op de bouw aantrekkelijker?

De bouwsector heeft te maken met een tekort aan goede arbeidskrachten. Met de inzet van de LayoutPrinter verbeteren we niet alleen de productiviteit, maar spreken we ook de jongere, meer technisch onderlegde generatie aan die de arbeidsmarkt betreedt. De medewerkers van nu op de bouw rekenen in toenemende maten op de inzet van innovatieve technologie om het werk aantrekkelijk en efficiënt te maken. De huidige – traditionele – manier van uitzetten is arbo-technisch minder duurzaam. Deze taken kunnen vanaf nu daarom beter aan de onvermoeibare robot overgelaten worden.

Vragen over LayoutPrinter?

Bastiaan Witteveen

+31 6 8399 8959

Bekijk onze folder

Alles wat je moet weten

Demonstratie aanvragen

Ervaar de mogelijkheden

Vrijblijvend adviesgesprek

Bij u op locatie of bij BDM

Bel mij terug

Vragen of meer weten over de LayoutPrinter® (toepassings)mogelijkheden? Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan