Maritiem

Scheepsbouwers roepen de hulp van BDM in voor het digitaal inmeten en 3D modelleren van vaartuigen of onderdelen. Dat is bijvoorbeeld erg handig voor een verlenging of een refit van schepen waar nog geen digitaal model van bestaat. Onder projecten staan verschillende aansprekende voorbeelden.

Praktische toepassingen digitaal meten:

  • Refit of verlengen van schepen
  • Clash detecties
  • Stabiliteitsberekening
  • Uitlijnen schip
  • Vaareigenschappen verbeteren

Onze disciplines in de maritieme sector

Middels 3D laserscannen en lasertracking bouwen we heel nauwkeurig een digitale pointcloud op van een scheepsromp of scheepsonderdeel. Onze opdrachtgever kan deze data gebruiken als uitganspunt voor bijvoorbeeld de verlenging van een schip. De detaillering is zo goed dat het schip daarbij maar heel kort uit de vaart is. Dat maakt de economische haalbaarheid van de aanpassing veel groter. Ook doen we clash detecties (vergelijk tussen het ontwerp en de gewenste nieuwe situatie) en leveren we mesh modellen aan voor de refit van schepen.

3D laserscannen & modelleren

Nieuwbouw of renovatie van gebouw, fabriek of object op basis van een uitgewerkt 3D-model. Wij brengen het snel én nauwkeurig in kaart.

Meer informatie

Lasertracker

Complete oplossingen met zeer hoge precisie. Via tastend meten en scannen kunnen we het object tot in het kleinste detail in kaart brengen.

Meer informatie

Project in beeld

Project

SKS skûtsjes

Voor dit project heeft BDM de skûtsjes van de SKS gescand, de belangrijkste zeilwedstrijd voor deze platbodems in Friesland. We hebben de schepen zowel rondom als op het dek gemeten, zo ontstond een compleet beeld van de romp en het dek. De data is omgezet in een puntenwolk,...


Opdrachtgever

Sintrale Kommisje Skûtsjesilen

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

Waarom ver gaan zoeken als dé specialist in maatvoering zo dicht bij huis zit!

Jelle de Vries

It Blauhuster Skûtsje (Smitech)

Lees verder Meer klantverhalen

BDM in de maritieme sector

Meer informatie volgt

Vragen of advies nodig?

Rein Brandsma

+31 6 2473 8858

Offerte aanvragen Stel uw vraag

Onze kernwaarden

  • BETROUWBAAR
  • FLEXIBEL
  • KLANTGERICHT
  • INNOVATIEF
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie