Solar

Voor het plaatsen van zonnepanelen is het nuttig om de locatie vooraf digitaal in beeld te brengen. Zo weet u wat het rendement kan zijn en waar de mogelijke obstakels zitten. Met onze drones kunnen we snel inspecties van grote zonneparken of panelen op grote hoogte uitvoeren.

Praktische toepassingen meten en inspecteren:

  • Inmeten daken voor zonnepanelen, leveren legplannen en opbrengstberekeningen
  • Inspecties met warmtebeeldcamera’s
  • Locaties en obstakels in kaart brengen
  • Rendementsberekeningen uitvoeren

Onze disciplines in de solar industrie

Inzet bij de aanleg van zonneparken is het behalen van een maximaal rendement. Met onze drones brengen we de situatie snel en gedetailleerd in kaart. De verzamelde data en beelden werken we uit tot een nauwkeurige tekening. Deze is voor de exploitant van het zonnepark een goed uitgangspunt om de opbrengst in te schatten en de plaatsing te initiëren. Na de plaatsing kunnen we met onze warmtebeeldcamera de installaties inspecteren en behulpzaam zijn bij een opleveringscheck.

Drones

Situaties inmeten en inspecteren vanuit de lucht. Ook voor volumeberekeningen en landbouwadvies.

Meer informatie

Project in beeld

Geen projecten geselecteerd

Een klant aan het woord

BDM in de solar industrie

Inspecties zonnepanelen

Onze drone voor de inspectie van zonneparken is uitgevoerd met twee camera’s, waarvan één een warmtebeeldcamera is. Deze combinatie is zeer geschikt voor het uitvoeren van visuele en technische inspecties ineens. BDM heeft de nodige kwalificaties en certificeren om met drones te vliegen waar dat voor anderen niet is toegestaan. De output is een realistische 3D weergave (een fly-through), een 3D-puntenwolk met coördinaten van de ingemeten omgeving of een 3D-model.

Zonnepanelen inmeten

Een andere groeiende toepassing is het inmeten van zonnepanelen. Bij de plaatsing daarvan is het belangrijk om goed in beeld te hebben wat de situatie is, dit met oog op het beste rendement. De door ons verzamelde data kan de exploitant gebruiken om de haalbaarheid in te schatten en de plaatsing van de panelen te verzorgen. Na het afronden van de werkzaamheden kunnen we met onze warmtebeeldcamera de installaties inspecteren en behulpzaam zijn bij een opleveringscheck.

Vragen of advies nodig?

Brandsma Digitaal Meten (BDM)

+31 6 2473 8858

Offerte aanvragen Stel uw vraag

Onze kernwaarden

  • BETROUWBAAR
  • FLEXIBEL
  • KLANTGERICHT
  • INNOVATIEF
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie