Esther Kiel naar de World Cups!

Geplaatst op

Esther Kiel wist wel dat ze op de 1500 meter harder kon dan ze ooit had laten zien, maar vrijdagavond overtrof ze haar eigen verwachtingen. Met 1.54,41 reed ze maar liefst drie seconden onder haar oude persoonlijk record, goed voor de tweede plek. Daarmee is plaatsing voor de World Cups een feit, maar er is nog een struikelblok: Kiel moet vrij zien te krijgen van haar werk om naar Azië af te reizen.

De 1500 meter van het World Cup Kwalificatietoernooi werd vrijdagavond gedomineerd door de snelle vrouwen van de marathon. Esther Kiel, doorgaans kopvrouw van BDM-BTZ, moest Marijke Groenewoud (1.54,24) nipt voor zich dulden. “Ik was al zó blij met mijn tijd, na een blik op het bord dacht ik echt: wat is dit? Toen had ik wel door dat het een tijd zou worden waar anderen het lastig mee zouden hebben. Dit rijdt niemand zomaar.”

Dat bleek wel. Kiel hield een rij gevestigde rijdsters achter zich: Antoinette Rijpma – De Jong klokte de derde tijd voor Joy Beune, Melissa Wijfje en Elisa Dul. De 16-jarige Angel Daleman reed een dijk van een race (met 1.56,70 dook ze twee seconden onder haar persoonlijk record) en eindigde zevende voor Irene Schouten. “Dat zoveel mensen zich stukbijten op die tijd is prachtig. En niet de minsten hè?”

Het betekent dat Kiel zich mag opmaken voor de reis naar Obihiro (Japan) en Beijing (China) om mee te doen aan de World Cups. “Ik moet eerst vrij vragen voor werk”, lacht de IT-consultant, die de internationale trips nooit helemaal vergeten was. “Bij mijn sollicitatie heb ik gezegd dat ik graag World Cups wil rijden als die mogelijkheid zich voordoet, dus dat komt goed. Het bedrijf leeft echt mee, ze vinden het prachtig wat ik doe. Als het moet kan ik zelfs vanuit Japan werken, maar dit is een hele verandering. Normaal werk ik in de ochtend en ga ik daarna trainen, nu gaat het schema overhoop.”

Naast Esther kwam ook Gioya in actie op de 1500 meter. Met een mooie 1.58.92 eindigde ze als 12e. Op de mass-start lieten de BDM BTZ dames van zich horen. Met een 4e plaats voor Esther, 9e plaats voor Elsemieke en 17e plaats voor Gioya was het een zeer geslaagde dag 1e WCKT dag.

Lees hier het volledige artikel op schaatsen.nl

Foto’s: @vincentriemersma
Tekst: schaatsen.nl
Video: NOS.nl

Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie