Lasertracker

Met dit systeem onderscheiden we ons nadrukkelijk. Er zijn er maar een paar van in Nederland en de meeste zijn dan ook nog voor eigen gebruik. Kortom als dienstverlenend bedrijf hebben we een uniek aanbod. Omdat we al ruim 10 jaar 3D meten/ scannen, kregen we steeds vaker de vraag ‘kunnen jullie niet nauwkeuriger dan 2 mm meten’. Naast het feit dat dit een flinke investering is, is het ook een hele andere manier van meten ten opzichte van Total station of 3D-laserscannen. We hebben daarom de tijd genomen om hierin een goede keus te maken. Vanzelfsprekend willen we dan ook meteen het beste van het beste, dat is uiteindelijk gelukt.

Ons systeem is een complete oplossing voor (tastend) meten, scannen en controle. In combinatie met de lasertracker hebben we een meetvolume van 20 meter radiaal. De flexibiliteit maakt dat we met dit systeem aan een breed scala van inspectietoepassingen kunnen voldoen. Bij een controlemeting verzorgen we op aangeven van de klant snel een afwijkrapport met pijnpunten. De handzame Leica Absolute Trackers stellen ons in staat om voor de meest veeleisende projecten een oplossing te bieden, mobiel, snel en nauwkeurig.

Onze lasertracking diensten

  • Tastend meten
  • Scannen
  • Controle
  • Maatvoeringcontrole GD&T
  • Uitlijning
  • Oppervlaktes scannen

Lasertracking voor verschillende branches

Met onze lasertracking zetten we een nieuwe standaard voor mobiele industriële metrologie. Voorbeelden van toepassingen zijn productfabricage, auto- en bussenbouw, scheepsbouw en vele andere sectoren. De Leica Absolute Tracker AT960 is hiervoor de perfecte alles-in-één lasertracker. Aangevuld met de mobiele handscanner, de Leica Absolute Scanner. Die laatste kan een zeer nauwkeurige puntenwolk verzamelen in grote meetvolumes. De meetset van BDM wordt compleet gemaakt met de T-probe. Die laatste is voor het meten van de voor de lasertracker verborgen gebleven punten. Het is de combinatie van deze twee die het complete plaatje geeft.

Industrie

Uitlijnen en stellen van machines, inscannen machineonderdelen of zelfs een complete fabriek.

Meer informatie

Maritiem

3D-laserscannen voor refit of verlenging. Ook doen we clash detecties.

Meer informatie

Project in beeld

Project

Hull Vane (12 bij 5 meter)

Een Hull Vane is een stalen vleugel (12 bij 5 meter) die onder een schip wordt geplaatst. Deze innovatieve vleugel zet energie uit de hekgolf van het schip om in voorwaartse stuwkracht. De ontwerper, Hull Vane uit Wageningen, vroeg ons om deze ‘onderwater spoiler’ op hoge...


Opdrachtgever

Hull Vane BV Wageningen

Bekijk project Meer projecten

Een klant aan het woord

Waarom ver gaan zoeken als dé specialist in maatvoering zo dicht bij huis zit!

Jelle de Vries

It Blauhuster Skûtsje (Smitech)

Lees verder Meer klantverhalen

Lasertracking bij BDM

Lasertracking industriële en maritieme sector

Lasertracking wordt bij ons vooral ingezet voor de industriële en maritieme sector. Denk aan het uitlijnen en waterpas zetten van machines, procesbanden en productielijnen. Ook kunnen we producten meten als controlemiddel op de oorspronkelijke tekeningen, de bevindingen worden verwerkt in een afwijkrapport. Producten worden ook gescand om er een digitaal model van maken. Dat model kan toeleveranciers bijvoorbeeld helpen om perfect passende accessoires te maken. Onze kennis van digitaal meten wordt ook veel gevraagd in de auto industrie en de schepenbouw.

Digitale werktekening

Vaak zijn er van onderdelen nog geen digitale werktekeningen beschikbaar. BDM wordt dan gevraagd om het onderdeel in te scannen, het maatvoerbaar te maken zoals wij dat noemen. Machinebouw werkt vaak met toleranties en nauwkeurigheden, daar spelen wij met onze ervaring op in. Concreet voorbeeld is een trekker met aansluitpunten voor accessoires. Andere toepassingen zijn machineonderdelen voor een draai- of freesbank. We scannen dan het oude onderdeel in zodat een nieuwe of verbeterde versie gemaakt kan worden naar het digitale voorbeeld. Wat het oog kan zien, kunnen we digitaliseren!

Modernste apparatuur

De Leica Absolute Tracker AT960 is onze robuuste alles-in-één lasertracker. Daarnaast werken we voor lasertracking klussen met de LAS, LAS XL én de T-probe. De Leica Absolute Scanner (LAS) is een mobiele handlaserscanner die zeer nauwkeurig puntenwolken verzamelt in meetvolumes tot wel 10 meter (in doorsnee 20 meter). Met een reflector is nog eens 20 meter extra te halen. De LAS kan zelfs glimmende, metalen en donkere oppervlakken aan. De LAS XL is geschikt voor nóg grotere oppervlakken. De Leica T-Probe tot slot is een armloos en draadloos apparaat voor het meten op de moeilijkst bereikbare plaatsen. Klein, licht, gebruikersvriendelijk en nauwkeuriger dan welke andere handtaster ter wereld.

Nauwkeurigheden:

  • Lasertracker & prisma: 0.075mm op 10m (0.015mm vast + 0.006mm per m)
  • Lasertracker & T-Probe: 0.105mm op 10m (vaste waarde 0.03mm)
  • Lasertracker & LAS: 0.140mm op 10m (vaste waarde 0.065mm)

Vragen over Lasertracking?

Bram Boelsen

+31 6 8200 8571

Offerte aanvragen Stel uw vraag
Boonstra Installaties

NIEUW: LayoutPrinter®

Deze beweeglijke robot print CAD-tekeningen rechtstreeks op de ondergrond met een indrukwekkende snelheid en precisie. Ervaar hoe de LayoutPrinter® het werk op de werkvloer transformeert!

Meer informatie